ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης σε ευάλωτα νοικοκυριά από την HELLENiQ ENERGY

https://www.kathimerini.gr/economy/562176607/dorean-petrelaio-thermansis-se-eyalota-noikokyria-apo-tin-helleniq-energy/

Τα κριτήρια και οι όροι του προγράμματος «Κύμα Ζεστασιάς» του ενεργειακού ομίλου.

Την πρωτοβουλία δωρεάς πετρελαίου θέρμανσης σε δομές του Δημοσίου συνεχίζει για 15η συνεχή χρονιά η HELLENiQ ENERGY, επιδιώκοντας διαρκώς να στέκεται αρωγός στην ελληνική κοινωνία. Ειδικότερα, ο ενεργειακός όμιλος επεκτείνει, φέτος, υπό τη βαριά σκιά της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης τις δράσεις προσφοράς, εγκαινιάζοντας το πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας «Κύμα Ζεστασιάς». Στο πλαίσιο του προγράμματος, η HELLENiQ ENERGY πραγματοποιεί δωρεά πετρελαίου θέρμανσης σε τέσσερα παιδιατρικά νοσοκομεία και μονάδες σε Αττική και Θεσσαλονίκη, ενώ ανακοίνωσε πρόσφατα ότι προχωράει στη δωρεά πετρελαίου θέρμανσης σε πολυμελείς οικογένειες με χαμηλό εισόδημα. Ήδη, όπως αναφέρουν, οι πληροφορίες το ενδιαφέρον είναι ιδιαίτερα υψηλό.

Δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης σε ευάλωτα νοικοκυριά από την HELLENiQ ENERGY-1
Η Υφυπουργός κα Μαρία Συρεγγέλα, ο Υπουργός κ. Κωστής Χατζηδάκης και, δεξιά στη φωτογραφία, ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου HELLENiQ ENERGY κ.κ. Γιάννης Παπαθανασίου και Ανδρέας Σιάμισιης.

Πώς λειτουργεί η δράση

Στόχος του ενεργειακού ομίλου, που προσφέρει δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης μέσω των θυγατρικών της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και ΕΚΟ, είναι, ενόψει και της εορταστικής περιόδου, να καλυφθούν οι ενεργειακές ανάγκες χιλιάδων ασθενέστερων εισοδηματικά πολυμελών οικογενειών και σε ποσότητες έως 500 λίτρα ανά νοικοκυριό. Υπολογίζεται ότι θα επωφεληθούν περισσότερες από 20.000 οικογένειες που διαμένουν σε όλη την Ελλάδα, τα μέλη των οποίων ξεπερνούν τα 100.000 άτομα.

Το «Κύμα Ζεστασιάς» υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και το Υπουργείο Οικονομικών και με την πολύτιμη στήριξη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας https://zestasia.helleniq.gr, να εξετάσουν αναλυτικά τις πληροφορίες του προγράμματος και τους όρους συμμετοχής, υποβάλλοντας την αίτησή τους μέχρι τις 31/12/2022.

Τα κριτήρια

Για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, οι δικαιούχοι θα πρέπει να πληρούν τα εξής κριτήρια

  • Να πρόκειται για πολύτεκνες οικογένειες με τουλάχιστον τέσσερα παιδιά
  • Να καταναλώνουν πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης και να διαθέτουν στη φορολογική τους κατοικία δεξαμενή αποθήκευσης και καυστήρα
  • Να διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα
  • Να έχουν χαμηλό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα το οποίο βάσει του αριθμού των προστατευόμενων τέκνων εμπίπτει στα εισοδηματικά κριτήρια που έχουν θεσπιστεί σύμφωνα με την Έρευνα Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των νοικοκυριών για το 2021 της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Τα εισοδηματικά αυτά κριτήρια έχουν προσαυξηθεί κατά 10,5% από την HELLENiQ ENERGY, ώστε να συμπεριληφθούν ακόμα περισσότερες οικογένειες. Για παράδειγμα, για μία οικογένεια με τέσσερα παιδιά το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα δεν πρέπει να ξεπερνάει τις 20.500 ευρώ, με το ποσό να αυξάνεται κατά 2.626 ευρώ για κάθε επιπλέον τέκνο (πέραν των τεσσάρων).

Οι χρήστες αφού συμπληρώσουν στο https://zestasia.helleniq.gr τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) και τον Αριθμό Παροχής Ηλεκτρικού Ρεύματος της φορολογικής τους κατοικίας, συνδέονται αυτόματα με τον ιστότοπο της ΑΑΔΕ. Η Ανεξάρτητη Αρχή ελέγχει εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα, σύμφωνα με την εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση του 2021 και ακολούθως ενημερώνει την HELLENiQ ENERGY για τους δικαιούχους.

Σημειώνεται ότι η πρωτοβουλία αυτή της HELLENiQ ENERGY ανακοινώθηκε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από κοινού με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων την 1η Δεκεμβρίου, παρουσία του Υπουργού κ. Κωστή Χατζήδάκη και της Υφυπουργού κα Μαρίας Συρεγγέλα καθώς και του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της HELLENiQ ENERGY Γιάννη Παπαθανασίου και του Διευθύνοντος Συμβούλου Ανδρέα Σιάμισιη.

Δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης σε ευάλωτα νοικοκυριά από την HELLENiQ ENERGY-2
Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της HELLENiQ ENERGY κ. Γιάννης Παπαθανασίου (στα δεξιά), ανταλλάσσει χειραψία με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη.

«Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, δεν μπορούμε να αγνοούμε εκείνους τους συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν περισσότερο ανάγκη τη συνεισφορά μας. Αντιθέτως, είναι καθήκον μας να στρέφουμε σε αυτούς το βλέμμα μας και να συμβάλλουμε έτσι ώστε να ελαφρύνουμε το βάρος του σπιτικού προϋπολογισμού και να προσφέρουμε ένα “Κύμα Ζεστασιάς” τις φετινές γιορτές» δηλώνει ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της HELLENiQ ENERGY Γιάννης Παπαθανασίου.

«Έπειτα από την πρόσφατη δωρεά πετρελαίου θέρμανσης που ανακοινώσαμε για την πλήρη κάλυψη των αναγκών του φετινού χειμώνα στα μεγαλύτερα παιδιατρικά νοσοκομεία και μονάδες σε Αττική και Θεσσαλονίκη, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνουμε σήμερα ακόμη μία πρωτοβουλία προσφοράς πετρελαίου θέρμανσης, αυτή τη φορά προς σε οικογένειες με χαμηλά ετήσια εισοδήματα που έχουν τέσσερα παιδιά, ή και περισσότερα» ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της HELLENiQ ENERGY Ανδρέας Σιάμισιης στην ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα για την παρουσίαση του προγράμματος.

Δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης σε ευάλωτα νοικοκυριά από την HELLENiQ ENERGY-3
Χειραψία του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη (αριστερά), με τον CEO της HELLENiQ ENERGY κ. Ανδρέα Σιάμισιη.

«Είναι μια σημαντική δράση εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, που έρχεται να πλαισιώσει όχι μόνο τα μέτρα έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης που θεσπίσαμε πρόσφατα και που αφορούν σε 2,3 εκατομμύρια ευάλωτους συμπολίτες μας, αλλά και τις πολιτικές μας για τη στήριξη των οικογενειών και ιδίως των πολύτεκνων. Όπως συνέβη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19, έτσι και τώρα, στην έξαρση της ενεργειακής κρίσης, η HELLENiQ ENERGY συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των εταιρειών που με αίσθημα ευθύνης συμπράττει με το Δημόσιο για δράσεις χρήσιμες και με έντονο κοινωνικό πρόσημο» σημείωσε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης.

«Προχωράμε μπροστά με συνεργασίες του Δημόσιου και του Ιδιωτικού τομέα και με πρωτοβουλίες, όπως η πολύτιμη προσφορά της HELLENiQ ENERGY στις πολύτεκνες οικογένειες. Ενώνουμε όλοι και όλες τις δυνάμεις μας για να σταθούμε στις οικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και να ενισχύσουμε περαιτέρω τον θεσμό της οικογένειας» σημείωση η Υφυπουργός για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα.