Πετρέλαιο θέρμανσης: Παρατείνεται η επιδότηση στην αντλία -Πού θα φτάσει η τιμή του από την Πρωτοχρονιά –

https://www.iefimerida.gr/ellada/petrelaio-thermansis-poy-timi-apo-protohronia

Παράταση στην επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης για ένα τρίμηνο με 15 λεπτά το λίτρο με ΦΠΑ, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Κάτι που σημαίνει ότι από την 1η Ιανουαρίου σταματά η επιδότηση κατά 25 λεπτά το λίτρο, η οποία όμως θα συνεχίσει να υπάρχει έως 31 Μαρτίου του 2023, κατά 15 λεπτά το λίτρο. Δηλαδή, οι νέες παραλαβές από την 1η Ιανουαρίου θα έχουν 10 λεπτά μεγαλύτερο ποσό φόρου σε σχέση με σήμερα.

Η οικονομία πάει ικανοποιητικά τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, που αναφέρθηκε παράλληλα στα οικονομικά δεδομένα και τις προβλέψεις για το 2023, αλλά και τις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση.
Πού θα φτάσει η τιμή του από την Πρωτοχρονιά

Αυτή τη στιγμή μέση πανελλαδική τιμή για το πετρέλαιο θέρμανσης κυμαίνεται στο 1,122€/lt, ενώ σύμφωνα με το Mega, μικραίνει η επιδότηση στα 0,15€/lt από 0,25€/lt, οπότε από την Πρωτοχρονιά θα υπάρχει μια αύξηση στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Συγκεκριμένα, από την Πρωτοχρονιά η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα είναι αυξημενη και μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 1,2595€/lt:

0,10 €/lt (από το «ψαλίδισμα» της κρατικής επιδότησης)
0,0375€/lt (αν φύγει η έκπτωση από τα διυλιστήρια)

Σε διαφορετική περίπτωση, αν δεν φύγει η έκπτωση από τα διυλιστήρια το ποσό θα διαμορφωθεί ανάλογα με το «ψαλίδισμα» της κρατικής επιδότησης.