ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Η “έκρηξη” Λαρισαίου: «Κανένα βενζινάδικο δεν μου έβαλε πετρέλαιο για να ζεσταθώ γιατί δεν είχα 20 ευρώ – Αποφασισμένος να φτάσω στα δικαστήρια»

https://www.onlarissa.gr/2023/01/17/i-ekrixi-larisaiou-kanena-venzinadiko-den-mou-evale-petrelaio-gia-na-zestatho-giati-den-eicha-20evro-apofasismenos-na-ftaso-sta-dikastiria/\

Όλα σχετίζονται στην ιστορία του συγκεκριμένου Λαρισαίου πολίτη με το θέμα της ελάχιστης ποσότητας αγοράς πετρελαίου θέρμανσης.

Το μόνο που ζητάει να μάθει ο συμπολίτης μας είναι να του διευκρινιστεί από τους ιθύνοντες εάν υπάρχει ελάχιστη ποσότητα αγοράς πετρελαίου θέρμανσης από αντλία σε μπιτόνι. Ο ίδιος αναφέρει πως είχε τα τελευταία του χρήματα, 8 ευρώ και ήθελε απλά να αγοράσει πετρέλαιο για την σόμπα του προκειμένου να ζεσταθεί το σπίτι του. Όμως στα πρατήρια καυσίμων του λέγανε πως λόγω του συστήματος «Ήφαιστος» δεν μπορούν να βάλουν σε μπιτόνι την ελάχιστη ποσότητα πετρελαίου που είναι 20 ευρώ ή 50 όπως του ανέφεραν σε άλλο βενζινάδικο (!).

Συγκεκριμένα αναφέρει στην καταγγελία του στο onlarissa.gr: «Πήγα εχθές σε δύο βενζινάδικα στη Λάρισα με εγκεκριμένο μπιτόνι για να αγοράσω 8€ πετρέλαιο θέρμανσης για να βάλω στη σόμπα και να ζεσταθώ το βράδυ. Ήταν τα τελευταία μου χρήματα, δεν είχα παραπάνω.

Δεν μου έβαλαν πετρέλαιο και μου είπαν ότι το ελάχιστο που μπορούν να μου βάλουν είναι 20€ γιατί πρέπει να το καταχωρήσουν στο σύστημα Ήφαιστος κτλ.

ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ!

Σήμερα (σ.σ. χθες) κάλεσα στο κατάστημα της προέδρου βενζινοπωλών Λάρισας, δεν την βρήκα εκεί, αλλά ρώτησα τον υπάλληλο του βενζινάδικου για το θέμα και μου είπε ότι η ελάχιστη ποσότητα πετρελαίου θέρμανσης που μπορούν να βάλουν είναι 50€ λόγω του συστήματος Ήφαιστος κτλ.

Παρακαλώ να μου διευκρινίσετε εάν αυτή η κατάσταση περικλείεται από κάποιο νόμο ή το εφαρμόζουν αυτοβούλως τα βενζινάδικα.

Το καύσιμο και ειδικά το πετρέλαιο θέρμανσης είναι βασικότατα κοινωνικά αγαθά, δεν θα έπρεπε κανείς να αρνείται σε κάποιον πολίτη να τα αγοράσει. Είμαι αποφασισμένος να φθάσω το θέμα στα δικαστήρια!».