ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Σοφιανός (ΚΚΕ): Κατάργηση του ΦΠΑ και των ΕΦΚ σε ενέργεια και καύσιμα αντί για την κοροϊδία των pass

https://energypress.gr/news/sofianos-kke-katargisi-toy-fpa-kai-ton-efk-se-energeia-kai-kaysima-anti-gia-tin-koroidia-ton

«Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και οι Ειδικοί Φόροι Κατανάλωσης σε ενέργεια και καύσιμα αντί για την κοροϊδία των pass και του καλαθιού του νοικοκυριού», τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας σήμερα στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Πρόσθεσε πως «ό,τι δίνουν στον λαό, το στερούν την επομένη με την καθήλωση των μισθών, με τη γενίκευση της μερικής απασχόλησης, με την άμεση και έμμεση φορολογία που το 2023 θα είναι 57 δισ. ευρώ από ένα λεηλατημένο λαϊκό εισόδημα, όταν το 20% των εργαζομένων αμείβονται με 500 ευρώ τον μήνα».

Σοφιανός (ΚΚΕ): Κατάργηση του ΦΠΑ και των ΕΦΚ σε ενέργεια και καύσιμα αντί για την κοροϊδία των pass

Όπως επισήμανε, αυτές είναι οι πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ και εφάρμοσε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διότι «στρατηγικές τους επιλογές είναι τα μνημόνια και τα μεταμνημόνια, το Ταμείο Συνοχής και τα πακέτα στήριξης που πληρώνει πανάκριβα ο λαός».

«Είναι σίγουρο», υπογράμμισε, «ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι αντιλαϊκή, με τη μία ή την άλλη εκδοχή, για αυτό το μέγεθος της δύναμης του ΚΚΕ είναι η δυνατότητα αντοχής ενός λαού ο οποίος διεκδικεί όχι με βάση του τι αντέχει η οικονομία, γιατί αυτή η οικονομία δεν αντέχει καλύτερες συνθήκες για την πλειοψηφία του λαού».