ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Μεγάλη έρευνα για το κόστος θέρμανσης στη Δυτική Μακεδονία

https://energypress.gr/news/megali-ereyna-gia-kostos-thermansis-sti-dytiki-makedonia

Μεγάλη έρευνα για το κόστος θέρμανσης στη Δυτική Μακεδονία

Μεγάλη έρευνα για το κόστος θέρμανσης των νοικοκυριών της Δυτικής Μακεδονίας, διεξάγει η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ σε συνεργασία με τα Εργατικά Κέντρα της ΓΣΕΕ και τα Τοπικά Παραρτήματα της ΕΕΚΕ Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας.

Η έρευνα αποσκοπεί να εκτιμήσει το κόστος θέρμανσης σε σχέση με τα κλιματολογικά χαρακτηριστικά της περιοχής και ξεκίνησε από σήμερα Τρίτη 21 Φεβρουαρίου, ενώ θα διαρκέσει έως τις 21 Μαρτίου 2023.

Από την έρευνα αναμένεται να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα, αν και αυτή διεξάγεται ηλεκτρονικά και ίσως να μην υπάρχει δυνατότητα σε πολύ μεγάλη μερίδα πολιτών να συμμετάσχουν, καθώς τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Δυτικής Μακεδονίας, με περιοχές όπου το κόστος θέρμανσης εκτινάσσεται λόγω των καιρικών συνθηκών, να μην αποτυπωθούν.

Πάντως η έρευνα θα δώσει κρίσιμα στοιχεία για ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά της Περιφέρειας, ειδικά την τελευταία περίοδο της ενεργειακής κρίσης όπου δεν είναι λίγοι αυτοί που αναζήτησαν άλλες μορφές θέρμανσης προκειμένου να περιορίσουν το κόστος.

Στην έρευνα υπάρχουν ερωτήσεις για το εισόδημα του νοικοκυριού, τον τρόπο θέρμανσης, τα εισοδηματικά δεδομένα, αλλά και τι θα βοηθούσε ενδεχομένως στον περιορισμό του κόστους θέρμανσης όπως η αύξηση του επιδόματος, η μείωση του φόρου κατανάλωσης ή ακόμα και η επιδότηση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Παράλληλα υπάρχει ερώτηση για το αν έχουν γίνει κινήσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού, αλλά και για το αν ο συμμετέχοντας στην έρευνα θα επιθυμούσε να γίνει μέλος ενεργειακής κοινότητας.

Για να συμμετάσχει κάποιος στην έρευνα αρκεί να επισκεφθεί από τον υπολογιστή του ή άλλη ηλεκτρονική συσκευή την διεύθυνση https://eeke.gr/erevna-eeke-to-kostos-thermansis-ton-noikokyrion-tis-dytikis-makedonias/