ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΡΑΤΗΡΙΩΝ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ – ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΑΔΕ ΓΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος σε συνέχεια των επαφών της με το Υπουργείο Ανάπτυξης για θέματα που αφορούν τον κλάδο, απέστειλε τη κάτωθι επιστολή :

Προς τον

Υπουργό Ανάπτυξης

Κύριο Κωνσταντίνο Σκρέκα                                                                                                                                            Αθήνα, 12/9/23

 

Κοινοποίηση: Γενικό Γραμματέα Εμπορίου

κύριο Σωτήριο Αναγνωστόπουλο

 

Θέμα: Προβλήματα που αφορούν τον κλάδο των πρατηρίων υγρών καυσίμων.

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σε συνέχεια της συνάντησής μας θέτουμε υπόψιν τα εξής;

Α.  Η αλλαγή της ημερομηνίας αναφοράς δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα λόγω και της αργίας του 15Αυγούστου διότι οι πρατηριούχοι ενημερώθηκαν από την Ομοσπονδία μας στις 17/8 και έτσι να βρίσκονται εκτεθειμένοι στους ελέγχους με αποτέλεσμα να τρώνε πρόστιμο. Παρακαλούμε πολύ όσοι ελέγχθηκαν το διάστημα αυτό μέχρι την ενημέρωσή τους να ληφθεί σαν ημερομηνία αναφοράς η 31/8 , διότι η αλλαγή σε 31/12 που τελικά ίσχυσε για λίγες ημέρες μόνο προβλήματα δημιούργησε.

Β. Θέλουμε να σας επισημάνουμε τα τεράστια προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τη κακοκαιρία σε πρατήρια υγρών καυσίμων των τεσσάρων νομών της Θεσσαλίας (Μαγνησίας, Καρδίτσας, Τρικάλων και Λάρισας) και να σκύψουμε πάνω στο πρόβλημα γιατί όπως καταλαβαίνετε η ζημία είναι έως καταστροφική για τις επιχειρήσεις αυτές.


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΑΔΕ

Προς

Διοικητή ΑΑΔΕ

κο. Γιώργο. Πιτσιλή

εξαιρετικώς επείγον

Αθήνα, 13/9/2023

Θέμα : Προβλήματα λειτουργίας σε πρατήρια της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Κύριε Διοικητά,

Όπως όλοι γνωρίζουμε οι καταστροφές από την κακοκαιρία ήταν τεράστιες και στον κλάδο των πρατηρίων υγρών καυσίμων. Παρακαλούμε πολύ όπως στα πρατήρια των τεσσάρων νομών Μαγνησίας, Λαρίσης, Τρικάλων και Καρδίτσας που υπέστησαν ζημιές, να τους δοθεί ο ανάλογος χρόνος επαναλειτουργίας τους έως ότου καθαριστούν οι δεξαμενές τους από εισροή υδάτων , η επισκευή του συστήματος εισροών εκροών, η σύνδεσή τους με το ηλεκτρικό ρεύμα  και με το internet και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί ώστε να επιστρέψουν στην κανονικότητα.

Αναμένουμε άμεσα τις ενέργειές σας.