ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ (ΦΤΜ)  ΜΕ POS

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ (ΦΤΜ)  ΜΕ POS

 

Συνάδελφοι σχετικά με την διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το POS σας ενημερώνουμε τα εξής:

Λόγω του ότι τα πρατήρια υγρών καυσίμων  έχουν τα συστήματα εισροών εκροών  εξαιρούνται από αυτό το μέτρο όσον αφορά τα καύσιμα προς το παρόν. Όσοι χρησιμοποιούν εμπορικό πρόγραμμα συνδεδεμένο με φορολογικό μηχανισμό ΦΗΜ και γίνονται οι λιανικές πωλήσεις  (λάδια, νερά , αναψυκτικά, τσιγάρα κλπ) μέσω αυτού δεν χρειάζεται να κάνουν κάτι και θα συνεχίσουν ως έχει επί του παρόντος.

Στην περίπτωση όμως που οι λιανικές πωλήσεις (λάδια, νερά , αναψυκτικά, τσιγάρα κλπ )  γίνονται μέσω ταμειακής μηχανής (ΦΤΜ)  θα πρέπει να γίνει αναβάθμιση αυτής και διασύνδεση με POS με καταλυτική ημερομηνία 29/2/2024. Φυσικά πρέπει ήδη να σας έχει σταλεί email από την ΑΑΔΕ σχετικά με τη διασύνδεση της ΦΤΜ. Οπότε σε αυτή τη περίπτωση προχωράμε στη διασύνδεση του POS  με την αναβαθμισμένη ΦΤΜ   ή καταργούμε τη ταμειακή μηχανή και διενεργούμε τις λιανικές πωλήσεις μέσω του εμπορικού προγράμματος.

Όσοι συνάδελφοι ακολουθήσουν τη διασύνδεση της ΦΤΜ με το POS  αυτό θα είναι αποκλειστικά για την χρήση της ΦΤΜ. Οπότε σίγουρα θα χρειαστούμε και άλλα POS για τη λειτουργία του πρατηρίου.