Η Coral Gas εισάγει μοριακό ιχνηθέτη στο υγραέριο που διακινείται από τα πρατήριά της

energypress.gr

Η Coral Gas εισάγει μοριακό ιχνηθέτη στο υγραέριο (βλέπε παρουσίαση) παρέχοντας ένα ολοκληρωμένο σύστημα διασφάλισης ποιότητας και ποσότητας του υγραερίου κίνησης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, “ο μοριακός ιχνηθέτης έρχεται να προστεθεί στο έργο που έχουν αναλάβει και εκτελούν οι κινητές μονάδες της Coral Gas, οι οποίες πραγματοποιούν αιφνίδιους ελέγχους στα πρατήρια διασφαλίζοντας την ποιότητα και την ποσότητα του υγραερίου κίνησης. Με τον τρόπο αυτόν, η Coral Gas αποδεικνύει έμπρακτα ότι είναι η αξιόπιστη επιλογή για κάθε οδηγό που χρησιμοποιεί υγραέριο για το αυτοκίνητό του”.

65.000 τόνοι το χρόνο διακινούνται παράνομα

Όπως ανέλυσε σήμερα ο γενικός διευθυντής της Coral Gas, Παναγιώτης Χαριτόπουλος, σε εκδήλωση για την παρουσίαση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, 65.000 τόνοι το χρόνο διακινούνται παράνομα, υγραέριο που προορίζεται για βιομηχανικές χρήσεις, στην κίνηση οχημάτων, που συνεπάγεται απώλειες εσόδων για το Δημόσιο της τάξης των 40-45 εκατ. ευρώ ετησίως.

Τα τελευταία χρόνια διαπιστώνεται στροφή των καταναλωτών προς το υγραέριο για την κίνηση οχημάτων, εξαιτίας του μειωμένου κόστους σε σχέση με την βενζίνη. Είναι ενδεικτικό ότι οι επίσημες πωλήσεις υγραερίου κίνησης έφθασαν πέρυσι στους 215.000 τόνους, από 4,2 χιλ. τόνους το 2009 και προβλέπεται να διαμορφωθούν εφέτος στους 210 χιλ. τονους. Ωστόσο η εκτίμηση της Coral Gas είναι ότι η πραγματική αγορά υγραερίου κίνησης ήταν πέρυσι 269 χιλ. τόνοι και αναμένεται να φθάσει εφέτος στους 275 χιλ. τον. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι ενώ ο αριθμός των πρατηρίων που διαθέτουν υγραέριο κίνησης αυξάνεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια (860 το 2016, 950 το 2017, 1050 εφέτος), ωστόσο στο ίδιο διάστημα οι επίσημες πωλήσεις εμφανίζονται να μειώνονται.

Επίσης εκτιμάται ότι δυνατότητα καύσης υγραερίου έχουν 230.000-250.000 αυτοκίνητα στην Ελλάδα.

Ο κ. Χαριτόπουλος επεσήμανε ακόμη ότι η εταιρεία, μέλος του ομίλου της Motor Oil εξετάζει την επέκταση της σε άλλες χώρες των Βαλκανίων. Στην Τουρκία και την Ιταλία το υγραέριο είναι το πλέον προτιμώμενο καύσιμο κίνησης ενώ νέες τεχνολογίες diesel blend που αναπτύσσονται (ταυτόχρονη καύση μείγματος ντήζελ με υγραέριο σε υγρή μορφή) υπόσχονται περαιτέρω ανάπτυξη της αγοράς.

Η συνεργασία με την Authentix για τον ιχνηθέτη

Ο μοριακός ιχνηθέτης εισάγεται στο υγραέριο κίνησης, στην υγρή συμπιεσμένη φάση του, σε απειροελάχιστες ποσότητες (χιλιοστόγραμμα/ανά κυβικό μέτρο, PPB) και δεν ανιχνεύεται παρά μόνο με ειξειδικευμένα όργανα, ούτε μπορεί να αφαιρεθεί και να παραμορφωθεί, δίνοντας έτσι  τη δυνατότητα για ταυτοποίηση των καυσίμων μας με εξαιρετική ακρίβεια.

Η μοριακή ιχνηθέτηση είναι προϊόν αποκλειστικής συνεργασίας της Coral Gas με την Authentix (USA). Η Authentix σε συνεργασίες με πολυεθνικές εταιρείες πετρελαίου και κυβερνητικούς φορείς έχει ελέγξει αποτελεσματικά τη διακίνηση καυσίμων προστατεύοντας καταναλωτές και φορολογούμενους  από λαθροχειρίες.

Τα χαρακτηριστικά του μοριακού ιχνηθέτη είναι ότι:

·         Εισάγεται στο υγραέριο σε απειροελάχιστες ποσότητες και ανιχνεύεται μόνο από εξειδικευμένο εξοπλισμό.

·         Ανιχνεύει μεταβολές στη σύσταση του υγραερίου με εξαιρετικά μεγάλη ακρίβεια.

·         Χρησιμοποιείται χωρίς να επηρεάζει καμία από τις φυσικές ή χημικές ιδιότητες του υγραερίου, είναι απολύτως ασφαλής και εγκεκριμένος για όλους τους κινητήρες.

Ο Γενικός Διευθυντής της Coral Gas, Παναγιώτης Χαριτόπουλος, δήλωσε: «Η εφαρμογή αυτού του συστήματος μοριακού ιχνηθέτη εντάσσεται στη διαρκή δέσμευση έναντι των πελατών μας για την παροχή ποιοτικών καυσίμων με άριστες προδιαγραφές. Στην Coral Gas, δεν υπάρχουν συμβιβασμοί στα θέματα της ποιότητας και τηρούνται πολύ υψηλά πρότυπα σε όλη τη διαδικασία διαχείρισης των καυσίμων μας. Στην Coral Gas, η ποιότητα και η ασφάλεια αποτελούν πρώτη μας προτεραιότητα».

Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται αιφνιδιαστικά σε όλα τα πρατήρια με το σήμα Coral Gas από τις κινητές μονάδες Ποιοτικού & Ποσοτικού Ελέγχου Πρατηρίων, οι οποίες έχουν πιστοποιηθεί σύμφωνα µε τα πρότυπα ποιότητας ISO 9001 και η πιστοποίηση αυτή φέρει την υπογραφή του ανεξάρτητου, διεθνώς αναγνωρισμένου, φορέα πιστοποιήσεων ποιότητας BUREAU VERITAS.

Ο  μοριακός  ιχνηθέτης έρχεται να προστεθεί σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα ποιοτικού  και ποσοτικού ελέγχου που πραγματοποιείται συστηματικά στα πρατήρια με υγραέριο κίνησης με το σήμα Coral Gas, για να προσφέρει τη μέγιστη διασφάλιση στους πελάτες μας για την αξιοπιστία των  καυσίμων που προμηθεύονται.

Έτσι, σε κάθε εφοδιασμό, η Coral Gas είναι η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που σας διασφαλίζει μέγιστη οικονομία, κορυφαία απόδοση και καλύτερη προστασία του κινητήρα.