ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΠΟ ΑΠΑΤΕΣ !

Συνάδελφοι καθημερινά είναι τα φαινόμενα απάτης από επιτήδειους και στα πρατήρια υγρών καυσίμων και ενόψει και της έναρξης του πετρελαίου θέρμανσης πρέπει να είσαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί.

α) Για δήθεν αγορά προϊόντος που θέλουν να αγοράσουν και να τους μεταφέρουν με το βυτίο και ζητούν το λογαριασμό για να προκαταβάλλουν τα χρήματα και μετά καλούν τον πρατηριούχο ότι έβαλαν, από λάθος μεγαλύτερο ποσό , και να τους το επιστρέψει.  Συνήθως ισχυρίζονται ότι κατά την πληκτρολόγηση του ποσού «πάτησαν κατά λάθος» ένα μηδενικό παραπάνω (για παράδειγμα, 8.000€ αντί για 800€) και στέλνουν πλαστή απόδειξη κατάθεσης για να αποδείξουν τον ισχυρισμό τους και να τους επιστρέψει ο πωλητής τη διαφορά.

  • Έχουν εξοφλήσει το προϊόν, κυρίως, δείχνοντας πλαστή βεβαίωση μεταφοράς χρημάτων.
  • Έχουν καταθέσει περισσότερα χρήματα, δήθεν κατά λάθος, και ζητούν επιστροφή της διαφοράς.

Προσοχή συνάδελφοι μην επιστρέφετε ποτέ χρήματα αν δεν τα δείτε στο λογαριασμό σας .

β) Αν λαμβάνετε email από προμηθευτή σας για αλλαγή τραπεζικού λογαριασμού κατάθεσης να το επιβεβαιώνετε , ποτέ μην ανοίγετε Link που σας στέλνουν για δήθεν συναλλαγή σας για να μπείτε στο ebanking της τράπεζας με την οποία συνεργάζεστε, θα μπαίνετε πάντα από το επίσημο site της τράπεζας.  Με αυτό το τρόπο επιχειρούν να υποκλέψουν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα.

γ) είναι πλέον καθημερινό το φαινόμενο να πηγαίνουν να γεμίσουν το αυτοκίνητο με καύσιμο δίνουν την κάρτα τους – η οποία δεν έχει υπόλοιπο μέσα – και λένε ότι θα επιστρέψουν για να φέρουν τα χρήματα και εξαφανίζονται . Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να καλέσετε την αστυνομία να επιληφθεί του θέματος.