Όχι στο κλείσιμο της ΕΡΤ

 

Αθήνα, 12Ιουνίου  2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 

Σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ με συνοπτικές διαδικασίες και με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου παρακάμπτοντας τη Βουλή, η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος ανακοινώνει τα εξής:

 

Η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει το σύνολο των δημόσιων μέσων ενημέρωσης που συνθέτουν την ΕΡΤ μας βρίσκει αντίθετους.

 

Η ΕΡΤ είχε υπαρκτά προβλήματα στη λειτουργία της που όμως προήλθαν από τις πρακτικές των ως τώρα κυβερνήσεων που την είχαν μετατρέψει σε πολιτικό παραμάγαζο. Τα προβλήματα της ΕΡΤ σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογούν το κλείσιμο και το πέταγμα στο δρόμο χιλιάδων εργαζομένων.

 

Ανησυχούμε για τον τρόπο ενεργειών της κυβέρνησης με Πράξεις Νομοθετικού περιεχομένου. Γιατί αύριο να μην κλείσει οποιονδήποτε οργανισμό όπως Ασφαλιστικά Ταμεία, δημόσια νοσοκομεία, κλπ;

 

Τα δημόσια μέσα ενημέρωσης είναι απαραίτητα για την ανεπηρέαστη ενημέρωση των πολιτών, αλλά και των Ελλήνων της διασποράς. Η κυβέρνηση αντί να στραφεί στην αναβάθμιση της λειτουργίας της ΕΡΤ, όπως ήταν  η απαίτηση των πολιτών, προτίμησε να την κλείσει. Αυτό είναι αδύνατο να γίνει κατανοητό εφόσον εξαγγέλλει νέα ΕΡΤ.

 

Καλούμε την κυβέρνηση να καταργήσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που προσβάλει την δημοκρατία και να προχωρήσει σε ποιοτική αναβάθμιση – αναδιοργάνωση της ΕΡΤ.

 

Να αφουγκρασθεί τις ανάγκες της κοινωνίας και να μετατρέψει την ΕΡΤ σε πραγματικά αντικειμενικό μέσο ενημέρωσης με στόχο την ενημέρωση, την μόρφωση, και την πολιτιστική αναβάθμιση των πολιτών, μακριά από εμπορικούς ανταγωνισμούς και ανισότιμες σχέσεις με ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης.

 

Η ΟΒΕ συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους της ΕΡΤ που θα προστεθούν, δυστυχώς, στις ατελείωτες στρατιές των ανέργων του ιδιωτικού τομέα.

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ