ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΠΟΛ1078/2014 ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΕΩΣ 300 ΕΥΡΩ

 

 Λύθηκε επιτέλους, μετά από δυόμιση μήνες ταλαιπωρία, το σοβαρό πρόβλημα της έκδοσης  και υποβολής των αποδείξεων λιανικής πώλησης καυσίμων, αξίας μέχρι 300 ευρώ, που υπέχουν θέση τιμολογίου.    Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, μετά από συνεχείς πιέσεις και εντατικές επαφές του προέδρου κ. Μ.Κιουση, του ΓΓ κ. Α. Τούντα και του φοροτεχνικού της Ομοσπονδίας κ. Γ. Χριστόπουλου με το υπουργείο Οικονομικών, η Γενική Γραμματεία Δημοσιών Εσόδων με την εγκύκλιο (ΠΟΛ.1078/17.3.2014) η οποία δίνει πλήρης οδηγίες για την υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων, επιβεβαιώνει και περιλαμβάνει και τον τρόπο υποβολής των λιανικών αποδείξεων καυσίμων αξίας μέχρι 300 ευρώ που υπέχουν θέση τιμολογίου.Με την έκδοση της ΠΟΛ διαψεύστηκαν όσοι από καιρό είχαν προκαλέσει φόβο και σύγχυση τον κλάδο των πρατηριούχων, με παρερμηνείες που ανέφεραν ότι το μέτρο καταργήθηκε και εφεξής ισχύει μόνο για αποδείξεις μέχρι 100 ευρώ.Λ

 

Με την ΠΟΛ προβλέπεται ότι οι λιανικές αποδείξεις μέχρι 300 ευρώ ισχύουν και ως τιμολόγια και θα υποβάλλονται στις συγκεντρωτικές καταστάσεις των πρατηριούχων ως σύνολο μαζί με τις άλλες αποδείξεις λιανικής ενώ το ίδιο ισχύει και για τους λήπτες των αποδείξεων.    Η σχετική παράγραφος της ΠΟΛ έχει ως εξής:   

3.3. Διάφορες περιπτώσεις καταχωρήσεων
 
Πωλήσεις βενζίνης και πετρελαίου κίνησης, από πρατήρια υγρών καυσίμων
Τα πρατήρια υγρών καυσίμων, για τις πωλήσεις βενζίνης και πετρελαίου κίνησης, προς άλλους υπόχρεους απεικόνισης συναλλαγών, το δημόσιο, τους δήμους κ.λπ., αξίας μέχρι τριακόσια (300) ευρώ, μπορεί να εκδίδουν αποδείξεις (με αναγραφή του αριθμού κυκλοφορίας του οχήματος του αντισυμβαλλόμενου) οι οποίες καταχωρούνται, στις καταστάσεις πελατών και προμηθευτών, τόσο από τον εκδότη όσο και τον λήπτη, συγκεντρωτικά με τις λοιπές αποδείξεις λιανικών συναλλαγών.
 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΟΛ.1078