ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Από σήμερα εφαρμόζονται οι νέες τιμές στα καύσιμα στην Κύπρο

18 12 2018 | 08:56 energypress.gr

Μειωμένες τουλάχιστον κατά 6 σεντ το λίτρο είναι από σήμερα οι λιανικές τιμές στα πρατήρια καυσίμων για την βενζίνη 95 οκτανίων, την βενζίνη 98 οκτανίων, το πετρέλαιο κίνησης, το  πετρέλαιο θέρμανσης και την κηροζίνη, μετά την εφαρμογή από τα μεσάνυχτα του Διατάγματος Κ.Δ.Π. 353/2018 αναφορικά με τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Κάτω από το συμβολικό όριο των 50 δολαρίων το βαρέλι,  για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2017, έπεσε η τιμή του αργού πετρελαίου, λόγω των ανησυχιών για την παγκόσμια ανάπτυξη και, κατά συνέπεια, για τη ζήτηση.

Στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης  το ελαφρύ αργό πετρέλαιο παράδοσης Ιανουαρίου υποχώρησε κατά 1,32 δολάρια (-2,36%) για να κλείσει στα 49,88 δολάρια το βαρέλι.

Αναλυτές εκτιμούν ότι σε μια, ήδη, ευάλωτη αγορά, κάθε ένδειξη περί επιβράδυνσης της ανάπτυξης κατά τους επόμενους μήνες επηρεάζει τη ζήτηση για πετρέλαιο.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, επισημαίνουν, η αύξηση της παραγωγής του αμερικανικού σχιστολιθικού πετρελαίου και η πιθανή πτώση στην παγκόσμια ζήτηση καυσίμων έχουν πλήξει την εμπιστοσύνη των αγορών, παρά τις προσπάθειες του ΟΠΕΚ και των εταίρων του να εξισορροπήσουν την τιμή του «μαύρου χρυσού».

(sigmalive.com)