ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΛ 1166-1167-1195-1208-1218

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι, μετά την συνάντηση που όπως σας είχαμε ενημερώσει είχαμε με το Διευθυντή του γραφείου της Υφυπουργού Οικονομικών κυρίας Παπανάτσιου και με αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες στις 14/12/2018 σχετικά με την εφαρμογή των ΠΟΛ 1166-1167-1195-1208-1218/2018 που αφορούν τον κλάδος μας (σύνδεση ΦΗΜ, GPS στα βυτία κ.α.), για το ίδιο θέμα πραγματοποιήθηκε και  συνάντηση με αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στις  20/12/2018 . Λόγω του ότι το τοπίο δεν έχει ξεκαθαρίσει πλήρως για το τι ζητάνε από εμάς θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση τη Πέμπτη 27/12/2018.

Τα δεδομένα που μέχρι σήμερα έχουμε και το τι ζητούν από εμάς είναι τα εξής:

  1. Να αναβαθμισθούν οι Φ.Η.Μ. από το σύστημα εισροών εκροών.
  2. Να μην υπάρχει στο εμπορικό τμήμα των πρατηρίων μας τίποτα χειρόγραφο.
  3. Το πετρέλαιο θέρμανσης εκτός από τον έλεγχο από το σύστημα εισροών εκροών να εξακολουθήσουμε να στέλνουμε στο σύστημα ΗΦΑΙΣΤΟΣ, αλλά και όλες οι πωλήσεις μας να στέλνονται ηλεκτρονικά στο Υπουργείο από άλλη νέα πλατφόρμα που θα δημιουργήσουν.
  4. Να εγκαταστήσουμε GPS σε όλα τα βυτιάκια μας.
  5. Να διασυνδεθούν οι πωλήσεις υγραερίου μέσω Φ.Η.Μ.

Αγαπητοί συνάδελφοι, το Προεδρείο της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος και στις δύο συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν αντέδρασε έντονα για πολλά εξ αυτών και τους καταστήσαμε σαφές ότι θεωρούμε ότι είναι ανεφάρμοστα και υπερβολικά κοστοβόρα. Βρήκαν υπερβολικές τις αντιδράσεις μας διότι σε συνάντηση που είχαν με άλλο συνδικαλιστικό φορέα του κλάδου (εννοούσαν τη διασπαστική ομοσπονδία) όπως μας είπαν, δεν δέχθηκαν αντιδράσεις(!) για την εφαρμογή όλων αυτών αλλά μόνο τους ζητήθηκε να δοθεί μια μικρή παράταση. Η κατάληξη είναι ότι όπως σας αναφέρουμε και πιο πάνω θα συνεχιστεί ο διάλογος με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες στις 27/12/2018.

Συνάδελφοι, αν εφαρμοστούν όλα τα ανωτέρω όσοι δεν κλείσαμε από την κρίση και τον αθέμιτο ανταγωνισμό , σίγουρα θα κλείσουμε τώρα, όπως και τους το τονίσαμε και στις δύο συναντήσεις . Είναι στο χέρι μας με τα βάρη που μας φορτώνουν ή να τα επωμιστούμε και να καταρρεύσουμε ή να τα αποτινάξουμε . Θα επανέλθουμε με νέα ενημέρωση μετά τη συνάντηση που θα έχουμε στις 27/12/2018. Ωστόσο, όλοι πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα για να αντιδράσουμε δυναμικά γύρω από τις Ενώσεις μας και την Ομοσπονδία, σε περίπτωση αρνητικής εξέλιξης.

Σας ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΙΟΥΣΗΣ                                           ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥΝΤΑΣ