Σε χαμηλό 17 μηνών το αργό, υποχώρησε κατά 4,8%

Capital.gr

Η ανησυχία για υπερπροσφορά στην αγορά πετρελαίου και η πτώση στις παγκόσμιες αγορές, στον απόηχο των ανακοινώσεων της Fed, έριξαν τόσο το αργό όσο και το brent.

Συγκεκριμένα το αργό σημείωσε πτώση 4,8% ή $2,29 στα $45,88 ανά βαρέλι φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2017. Το αργό φέτος έχει σημειώσει πτώση 24%. Το Brent επίσης υποχώρησε κατά 5% ή $2,89 στα $54,38 το βαρέλι.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε χθες τα αμερικανικά επιτόκια για τέταρτη φορά φέτος, ενώ προανήγγειλε άλλες δύο αυξήσεις για το επόμενο έτος.

Οι διαδοχικές αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων, τα οποία πλέον βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο από την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση του 2008, έχουν πυροδοτήσει ανησυχίες για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας.

Την ίδια στιγμή διατηρούνται στο προσκήνιο οι ανησυχίες για την υπερπροσφορά στην παγκόσμια αγορά. Η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας (EIA) ανακοίνωσε χθες ότι τα εγχώρια αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 500.000 βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 14 Δεκεμβρίου. Οι αναλυτές περίμεναν μεγαλύτερη πτώση κατά 3 εκατ. βαρέλια.