ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Σε χαμηλό δύο εβδομάδων το αργό με βουτιά 3,2%

Capital.gr

Κατρακύλησαν οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα καθώς επέστρεψαν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για την πορεία της προσφοράς μετά τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας και ενώ κάποια απογοητευτικά εταιρικά αποτελέσματα επανέφεραν στο προσκήνιο τον προβληματισμό για την κινεζική οικονομία.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Μαρτίου έχασε 1,70 δολ. ή 3,2% διολισθαίνοντας σε χαμηλό δύο εβδομάδων στα 51,99 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Τα futures του αργού στη Νέα Υόρκη βρέθηκαν να χάνουν έως και 4,4% μετά τα χειρότερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα των Nvidia Corp. και Caterpillar Inc. οι οποίες προειδοποίησαν για τον αντίκτυπο από την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας.

Το κλίμα για τις τιμές του πετρελαίου ήταν ήδη αρνητικό μετά τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Παρασκευή η Baker Hughes τα οποία έδειξαν ότι οι γεωτρήσεις στις ΗΠΑ αυξήθηκαν για πρώτη φορά αυτό το έτος.

Ειδικότερα, οι εξέδρες άντλησης πετρελαίου – ένδειξη της δραστηριότητας στον κλάδο – αυξήθηκαν κατά 10 την προηγούμενη εβδομάδα στις 862.