Σ. Πέτσας: Για επίδομα θέρμανσης θα διατεθούν επιπλέον 6,7 εκατ. ευρώ – Στόχος να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις

energypress.gr Ανοιχτό το ενδεχόμενο ανακοίνωσης νέων θετικών μέτρων από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την αυριανή παρέμβασή του στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, αφήνει η κυβέρνηση.

Από την αίθουσα της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, χαρακτήρισε τον πρώτο προϋπολογισμό του “γαλάζιου” οικοσυστήματος ως σηματοδότη της επιστροφής της χώρας στο μέλλον. “Αποτυπώνει την αναπτυξιακή κατεύθυνση. Δεν επιβάλλει πρόσθετα μέτρα. Μειώνει τα βάρη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Αποδεικνύει ότι όσα είπαμε τα κάναμε”, σημείωσε ο κ. Πέτσας.

Όσον αφορά στα ελληνοτουρκικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διεμήνυσε αυτό που έχει τονίσει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ότι η κυβέρνηση δε φοβάται θερμό επεισόδιο. “Είμαστε προετοιμασμένοι για το οτιδήποτε. Με γνώμονα την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων”, ανέφερε, ενώ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο προσφυγής στη Χάγη, σημείωσε ότι η κυβέρνηση διατηρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων, για να πράξει αυτό που θα χρειαστεί σε χρόνο που θα επιλέξει.

“Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας”, είπε και επεσήμανε πως δεν υπάρχει κανένα σχέδιο που να επεξεργάζεται η κυβέρνηση αναφορικά με την αύξηση της στρατιωτικής θητείας.

Σ. Πέτσας: Για επίδομα θέρμανσης θα διατεθούν τα 6,7 εκατ. της ενίσχυσης εφημερίδων

Στο ποσό που θα διατεθεί για το επίδομα θέρμανσης θα προστεθούν τα 6,7 εκατομμύρια ευρώ που αφορούσαν στην ενίσχυση των επιχειρήσεων που εκδίδουν εφημερίδες για το 2019.

“Το ποσό αυτό θα πάει στο επίδομα θέρμανσης. Για να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις που έφτασαν εφέτος τις 600.000” τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Ο κ. Πέτσας, με αφορμή τη συμπλήρωση έξι μηνών από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, τόνισε πως η εικόνα της χώρας έχει αλλάξει. “Ψηφίστηκαν 32 νομοσχέδια και νέο σύνταγμα. Υπήρξε πλήρης άρση κεφαλαιακών ελέγχων. Αποπληρώθηκαν ακριβά δάνεια του ΔΝΤ. Ξεμπλοκαρίστηκαν επενδύσεις. Απενεργοποιήθηκε η ωρολογιακή βόμβα της ΔΕΗ. Τα αποτελέσματα της πολιτικής μας είναι ήδη ορατά. Οι προσδοκίες για την πορεία οικονομίας βελτιώθηκαν. Οι αγορές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην οικονομία και στην κυβερνητική πολιτική”, σημείωσε.

(του Δημήτρη Γκάτσιου, capital.gr)