ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Eni: Κέρδη 3,27 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο λόγω υψηλών τιμών σε πετρέλαιο και αέριο

https://energypress.gr/news/eni-kerdi-327-dis-eyro-proto-trimino-logo-ypsilon-timon-se-petrelaio-kai-aerio

Ο ιταλικός ενεργειακός όμιλος Eni ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του πρώτου τριμήνου εκτινάχθηκαν πάνω από τις προσδοκίες, λόγω της ανόδου των τιμών πετρελαίου και φυσικού αερίου, που υποδαυλίστηκε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, όπως μετέδωσε το Reuters.

Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 3,27 δισ. ευρώ (3,4 δισ. δολάρια) από 0,27 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, ξεπερνώντας τη συναίνεση των 2,47 δισ. ευρώ.

Όπως και οι ομοειδείς της, η Eni αναθεωρεί τις επιχειρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου και στρέφεται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στην ενέργεια χαμηλών εκπομπών άνθρακα, οι οποίες στο μέλλον θα αποτελέσουν τη ραχοκοκαλιά της εταιρείας.

Αλλά αυξάνει τις εισαγωγές φυσικού αερίου στην Ιταλία για να βοηθήσει στην αντικατάσταση των ρωσικών ροών, καθώς η σύγκρουση στην Ουκρανία αυξάνει τον κίνδυνο διακοπής του ενεργειακού εφοδιασμού.

Νωρίτερα φέτος δήλωσε ότι θα μπορούσε να παράσχει περισσότερα από 14 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια πρόσθετων πόρων φυσικού αερίου βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα.

Ο όμιλος, ο οποίος παρήγαγε 1,654 εκατ. βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου την ημέρα κατά το τρίμηνο, δήλωσε ότι αναμένει ότι η παραγωγή για το έτος θα ανέλθει σε 1,7 εκατ. βαρέλια πετρελαίου την ημέρα.