Χρ. Σταϊκούρας: Τα €162 εκατ. η συνολική στήριξη μέσω του επιδόματος θέρμανσης για τη χειμερινή περίοδο

https://www.capital.gr/oikonomia/3631631/xr-staikouras-ta-162-ekat-i-sunoliki-stirixi-meso-tou-epidomatos-thermansis-gia-ti-xeimerini-periodo

Χρ. Σταϊκούρας: Τα €162 εκατ. η συνολική στήριξη μέσω του επιδόματος θέρμανσης για τη χειμερινή περίοδο

“Το Υπουργείο Οικονομικών, συνεπές προς το χρονοδιάγραμμα που είχε ανακοινώσει, προχώρησε την περασμένη Πέμπτη, 28 Απριλίου, σε νέα καταβολή, ύψους 24,4 εκατ. ευρώ, του επιδόματος θέρμανσης, σε 239.353 δικαιούχους”, αναφέρει σε δήλωση του ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας σχολιάζοντας την καταβολή ποσού συνολικού ύψους 24,4 εκατ. ευρώ σε 239.353 δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης.

“Με την τελευταία αυτή καταβολή, το συνολικό ποσό που έχει δοθεί για το επίδομα θέρμανσης της χειμερινής περιόδου 2021/2022 ανέρχεται στα 162 εκατ. ευρώ”, αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών και προσθέτει: “Επίδομα το οποίο, μετά τη διεύρυνση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων, καλύπτει την πλειοψηφία των νοικοκυριών που καταναλώνουν πετρέλαιο θέρμανσης, φυσικό αέριο και τις άλλες επιδοτούμενες μορφές καυσίμου, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη στήριξη της Κυβέρνησης έναντι των επιπτώσεων της διεθνούς ενεργειακής κρίσης”.