ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Κιούσης: Γύρω στα 1,40 ευρώ το λίτρο η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

https://www.newsbomb.gr/oikonomia/story/1361630/kioysis-sto-1-41-evro-to-litro-i-timi-tou-petrelaiou-thermansis

15/10/2022 06:13 Χαρά Σώτα

Κάποιοι όμιλοι κατέβασαν την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κατά 7,5 λεπτά του ευρώ με ΦΠΑ. Στο Newsbomb.gr μίλησε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος Μιχάλης Κιούσης.

Αγωνία επικρατεί για τις τιμές στο πετρέλαιο θέρμανσης, το οποίο ήδη έχει αρκετή ζήτηση. Οι τιμές φαίνεται να συγκρατούνται σε καλά επίπεδα, προς το παρόν, ενώ εκτιμάται ότι θα πέσουν κι άλλο, με τους ομίλους να ρίχνουν όσο μπορούν την τιμή.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος Μιχάλης Κιούσης, «κανένας άνθρωπος δεν θα μείνει χωρίς θέρμανση».

Εξήγησε ότι αν και χτες ήταν διαφορετικά τα δεδομένα, σήμερα ένας όμιλος κατέβασε την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κατά 7,5 λεπτά του ευρώ με ΦΠΑ και ακολούθησε και άλλος όμιλος την ίδια στρατηγική. Συνεπώς, η τιμή του από 1,50-1,52 ευρώ πήγε στο 1,39-1,41 το λίτρο, στην Αττική, με τους πρώτους ανεφοδιασμούς να γίνονται το μεσημέρι.

Στις πιο απομακρυσμένες περιοχές, ο κ. Κιούσης είπε ότι η τιμή θα κυμαθεί από 1,44 έως 1,46 ευρώ το λίτρο.

Ο κ. Κιούσης μιλώντας στο Newsbomb.gr, τόνισε ότι το τι θα γίνει στην πορεία με τις τιμές είναι άγνωστο, ωστόσο είναι θετικό ότι η διάθεση ξεκίνησε εντός λογικών πλαισίων. Όπως είπε, βοήθησαν τα χρηματα που δόθηκαν από το κρατος και η μείωση της τιμής από τους ομίλους.

Στα μεγάλα αστικά κέντρα η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης μπορεί να φτανει μέχρι τα 1,43 ευρώ το λίτρο, ενώ σε άλλες περιοχές να είναι και 4-5 λεπτά πιο ακριβό.