Επιστολή διαμαρτυρίας για αλλαγή Χρόνου ενημέρωσης του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Λόντου 8 10681 Αθήνα · Τηλ.:(210) 3820860

E-Mail: info@obe.gr – Internet:http://www.obe.gr

                                                                                                                 Αρ.Πρωτ. 7487

                                                                           Αθήνα, 15 Νοεμβρίου 2022

 

Προς τoν

Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Κύριο Άδωνι Γεωργιάδη

Εξαιρετικώς επείγον

 

 

Κοινοποίηση: Γενικό Γραμματέα Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή

                           κ. Σωτήριο Αναγνωστόπουλο

 

Θέμα: Χρόνος ενημέρωσης του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων.

 

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

 

Με έκπληξη διαβάσαμε στην Υ.Α. Αριθμ. 106242/2022 ΦΕΚ 5702/Β/7-11-2022 την προσθήκη της παρ.3 του  άρθρου 114 , η οποία αναφέρει : Στην περίπτωση που η τιμή λιανικής πώλησης δεν μεταβληθεί οι υπόχρεοι της παρ. 1 οφείλουν να υποβάλλουν νέα δήλωση με την ίδια τιμή εντός επτά (7) ημερών από την τελευταία δήλωση.

Η Ομοσπονδία μας από το 2013 είχε ζητήσει με  επιστολή της στη τότε ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου την κατάργηση των 7 ημερών όταν η τιμή δεν μεταβάλλεται διότι δεν προσέφερε τίποτα πέρα από περιττή γραφειοκρατική απασχόληση και μόνο υπέρογκα πρόστιμα σε πρατηριούχους.

Με  Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε ο τότε Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Αθ. Σκορδάς, ο οποίος σε συνάντηση που είχε με την Ομοσπονδία μας κατανόησε ότι εφόσον δεν άλλαζε η τιμή δεν υπήρχε λόγος να ισχύει το 7ήμερο άλλαξε ο ανώτερος χρόνος τήρησης της ίδιας τιμής υγρών καυσίμων στις πινακίδες και στο Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων, από 7 ημέρες σε 30 ημέρες.

Θεωρούμε απαράδεκτο μετά από 8 χρόνια να επαναφέρετε το 7ήμερο και μάλιστα χωρίς να έχετε ζητήσει τη γνώμη μας και να αποφασίζετε για εμάς χωρίς εμάς.

Κύριε Υπουργέ, ο κλάδος είναι σε αγανάκτηση και ζητάμε άμεσα να γίνει διόρθωση και να επαναφέρετε την ενημέρωση σε 30 ημέρες εφόσον η τιμή δεν αλλάζει. Για το λόγο αυτό ζητάμε άμεσα συνάντηση μαζί σας.

Ο Πρόεδρος Μιχάλης Κιούσης                                                                  Ο Γεν.Γραμματέας Αργύρης Παπαθανασίου