ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Ισχυρά κέρδη για το πετρέλαιο, τα βλέμματα πλέον στην Fed

https://www.capital.gr/agores/3705496/isxura-kerdi-gia-to-petrelaio-ta-blemmata-pleon-stin-fed

119986733

Ισχυρά κέρδη σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη, συνεχίζοντας την ανοδική τους αντίδραση μετά το χαμηλό 15 μηνών της προηγούμενης ημέρας, με τη διάσωση της Credit Suisse και τα υπόλοιπα μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα να μετριάζουν τις ανησυχίες για τον κίνδυνο να ξεσπάσει μια ευρύτερη τραπεζική κρίση με ανυπολόγιστες συνέπειες για την οικονομική ανάπτυξη.

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν σε ομιλία της σήμερα υπογράμμισε ότι η αμερικανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει και νέες παρεμβάσεις για να διασφαλίσει τη σταθερότητα του κλάδου αν διαπιστώσει ότι και άλλα τραπεζικά ιδρύματα απειλούνται από μαζικές εκροές που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν κινδύνους για ευρύτερη μετάδοση της κρίσης.

Σε αυτό το κλίμα, το αμερικανικό WTI κέρδισε 1,69 δολ. ή 2,5% και έκλεισε στα 69,33 δολ. το βαρέλι. Το Brent πρόσθεσε 1,53 δολ. ή 2,1% στα 69,33 δολ. το βαρέλι.

Οι επενδυτές περιμένουν πλέον τις αποφάσεις της Federal Reserve αύριο για τα αμερικανικά επιτόκια. Οι αγορές προεξοφλούν μια αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, αντί για 50 μονάδες πριν το ξέσπασμα της τραπεζικής κρίσης, ενώ ορισμένοι αναλυτές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η κεντρική τράπεζα να παγώσει τις αυξήσεις των επιτοκίων της για όσο θα αξιολογεί την κατάσταση στο χρηματοοικονομικό σύστημα.

Remaining Time-0:30
Fullscreen
Mute

Οι