ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Μπλόκο στη νοθεία καυσίμων – Η μεγαλύτερη ποσότητα διαλυτών που έχει εντοπιστεί στη χώρα

https://www.star.gr/eidiseis/oikonomia/619708/mploko-sth-notheia-kaysimwn-binteo-ntokoymento

Συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών για το μεγάλο κύκλωμα νόθευσης της βενζίνης. Οι άνδρες της ΑΑΔΕ και της Oικονομικής Aστυνομίας εντόπισαν και κατάσχεσαν 15 βυτιοφόρα που περιείχαν διαλύτες για νόθευση βενζίνης.

Θα νόθευαν τόνους βενζίνης με 500.000 λίτρα παράνομων διαλυτών!

Αυτά είναι τα βυτιοφόρα με τα 500.000 λίτρα διαλύτες νόθευσης βενζίνης τα οποία μέσω Τεργέστης έφτασαν στο λιμάνι της Πάτρας και μπλόκαρε η Ανεξάρτητη Αρxή Δημοσίων Εσόδων και η Οικονομική Αστυνομία, πριν η νοθευμένη βενζίνη καταλήξει στα ρεζερβουάρ χιλιάδων αυτοκινήτων.

Μπλόκο στη νοθεία καυσίμων στο Σχηματάρι

Μπλόκο στη νοθεία καυσίμων - Βίντεο ντοκομέντο από την επιχείρηση των Αρχών

Στο Σχηματάρι η αποθήκη νοθείας καυσίμων

Σε βίντεο ντοκουμέντο καταγράφεται το εσωτερικό παράνομης αποθήκης στο Σχηματάρι, όπου το κύκλωμα είχε στήσει παράνομο εργαστήριο.

Οι τελωνειακοί ράμπο της ΑΑΔΕ  έκαναν έφοδο παρουσία εισαγγελέα και εντόπισαν 4 τόνους διαλύτες, καθαρή βενζίνη και δεξαμενές όπου αποθηκευόταν το μείγμα, το οποίο στη συνέχεια διοχετευόταν στα πρατήρια.

Ο Λάμπρος Δεμερτζής με την κάμερα του Star βρέθηκε στην απομονωμένη αποθήκη που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα για τη νόθευση των καυσίμων πριν τα ρίξει στην αγορά.

Βρέθηκαν επίσης μηχανήματα άντλησης και γεννήτρια.

Μπλόκο στη νοθεία καυσίμων στο Σχηματάρι

Οι διαλύτες δεσμεύτηκαν και μεταφέρθηκαν σε ειδικές εγκαταστάσεις.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα διαλυτών, που έχει ποτέ εντοπιστεί. Το κύκλωμα νοθείας θα έριχνε χιλιάδες λίτρα νοθευμένης βενζίνης στην αγορά την περίοδο του Πάσχα, όπου οι περισσότεροι οδηγοί φουλάρουν τα οχήματά τους.