ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Συνάντηση του Προεδρείου της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ) με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Λόντου 8 10681 Αθήνα · Τηλ.:(210) 3820860

E-Mail: info@obe.gr – Internet:http://www.obe.gr

                                                                              

Αθήνα 29/11/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση του  Προεδρείου της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ) με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες 28/11/23 στο Υπουργείο Εργασίας,  μετά από αίτημα της ΟΒΕ,  με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κο Άδωνη Γεωργιάδη, τους Υφυπουργούς κ.κ. Βασίλη-Πέτρο Σπανάκη και Παναγιώτη Τσακλόγλου, τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ.Νίκο Μηλαπίδη και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος(ΟΒΕ) κο Μιχάλη Κιούση, τον Αντιπρόεδρο της ΟΒΕ κο Αθανάσιο Παπαδόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα κο Αργύρη Παπαθανασίου, καθώς και την υπεύθυνη του γραφείου τύπου της ΟΒΕ κα Μαρία Ζιάγκα και τον νομικό σύμβουλο της ΟΒΕ κο Μιχάλη Κωνσταντίνου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης το χρόνιο αίτημα της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος της απόδοσης στις Ενώσεις των Βενζινοπωλών των παρακρατηθέντων συνδρομών από τα μερίσματα των ασφαλισμένων βενζινοπωλών στο Τ.Ε.Α.Π.Υ.Κ. του 2012, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη δέσμευση του κ. Υπουργού για άμεση λύση του αιτήματος μας και πίστωση των λογαριασμών των Ενώσεων της ΟΒΕ, ακόμα και μέχρι το τέλος του έτους.

Επιπλέον μετά από χρόνιες πιέσεις σε όλες τις πολιτικές ηγεσίες η σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ικανοποιεί το πάγιο αίτημα μας για χορήγηση σωρευτικά της Επικουρικής Σύνταξης του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων με την Κύρια του π. ΟΓΑ με αλλαγή του νόμου, και ήδη στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, που βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης εισάγεται σχετική τροποποίηση της παρ. 3 άρθρου 13 ν. 2556/1997.

Ευχαριστούμε θερμά την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για την θετική ανταπόκριση στα αιτήματα μας.