Ανησυχία για το πετρέλαιο παρά την ανοδική τροχιά

insider.gr

Άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα, ωστόσο οι επενδυτές παραμένουν συγκρατημένοι λόγω των ενδείξεων επιβράδυνσης της ζήτησης, ενώ το αρνητικό κλίμα ενισχύεται από την κλιμάκωση του εμπορικού πολέμνου μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας.

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent, καταγράφουν άνοδο στα 67,21 δολάρια το βαρέλι, αυξημένες κατά 45 σεντς ή 0,7%. Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου ενισχύονται κατά 58 σεντς ή 1,% στα 57,04 δολάρια το βαρέλι.

Παρά τα κέρδη της Δευτέρας, οι τιμές του αργού πετρελαίου παραμένουν σχεδόν κατά 25% χαμηλότερες σε σχέση με τις αρχές Οκτωβρίου, καθώς καταλυτικό ρόλο διαδραμάτισε η αύξηση της προσφοράς και η επιβράδυνση της ζήτησης.

Σημειώνεται ότι την περασμένη Παρασκευή, οι τιμές του πετρελαίου ακολούθησαν καθοδική πορεία για 10η συνεχόμενη ημέρα. Σύμφωνα με το CNBC, αυτό σηματοδότησε τη μεγαλύτερη απώλεια για το αργό τα τελευταία 34 χρόνια.

Ο Matt Badiali, αναλυτής της Banyan Hill, εκτιμά ότι η τιμή έφθασε στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα και όπως σημειώνει η παραγωγή του Ιράν από τον Απρίλιο έως το Σεπτέμβριο μειώθηκε κατά 830.000 βαρέλια την ημέρα αλλά η Σαουδική Αραβία και οι ΗΠΑ αύξησαν την παραγωγή με αποτέλεσμα να μην γίνει αισθητή η έλλειψη στην αγορά.