Συνελήφθη 24χρονος στον Κάμπο Αβίας για πώληση λαθραίου υγραερίου

messinialive.gr

ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΜΦΙΑΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥ

Κατασχέθηκαν -679- λίτρα λαθραίου υγραερίου, -313- κενές φιάλες υγραερίου, αντλία υγραερίου κ.ά.

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στον Κάμπο Αβίας του Δήμου Δυτικής Μάνης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, 24χρονος ημεδαπός, για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και της νομοθεσίας για την Οργάνωση της Αγοράς Πετρελαιοειδών. Είχε προηγηθεί καταγγελία και από την έρευνα που ακολούθησε στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης της επιχείρησής του διαπιστώθηκαν ποσότητες λαθραίου υγραερίου, ενώ η επιχείρηση λειτουργούσε χωρίς άδεια.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, στον Κάμπο Αβίας αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, με τη συνδρομή στελεχών της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, του Τελωνείου και της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ.) Καλαμάτας, πραγματοποίησαν έλεγχο σε εγκαταστάσεις επιχείρησης αποθήκευσης και εμφιάλωσης υγραερίου, η οποία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, λειτουργούσε χωρίς άδεια, ιδιοκτησίας εταιρείας που διαχειρίζεται ο 24χρονος, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν:

-δεξαμενή με -679- λίτρα υγραερίου, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι ανάλογοι δασμοί και φόροι,
-313- κενές φιάλες υγραερίου,
-σωλήνες και αντλία υγραερίου και
-ηλεκτρονική ζυγαριά.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του αφορά παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και της νομοθεσίας για την Οργάνωση της Αγοράς Πετρελαιοειδών(ν. 3054/2002). Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.