Βουτιά 6,6% για το αργό

Σε ελεύθερη πτώση βρέθηκαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου με το αμερικανικό αργό να κλείνει σε χαμηλό άνω των 12 μηνών με φόντο τις μεγάλες απώλειες στη Wall Street και ενώ οι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι για την υπερπροσφορά στην αγορά ενόψει της συνεδρίασης του ΟΠΕΚ στις αρχές του επόμενου μήνα.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιανουαρίου σημείωσε βουτιά 3,77 δολ. ή 6,6% τερματίζοντας τις συναλλαγές στα 53,43 δολ. το βαρέλι. Αυτό είναι το χαμηλότερο κλείσιμο από τον Οκτώβριο του 2017 στο Nymex.

Το Brent Ιανουαρίου έχασε 4,26 δολ. ή 6,4% στα 62,53 δολ. το βαρέλι διολισθαίνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από το Φεβρουάριο.

Το πετρέλαιο διεύρυνε τις απώλειες του μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τις στενές σχέσεις των ΗΠΑ με τη Σαουδική Αραβία.

“Μετά τις ΗΠΑ, η Σαουδική Αραβία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στον κόσμο”, ανέφερε σε δήλωση του ο Τραμπ. “Έχουν συνεργαστεί στενά μαζί μας και έλαβαν υπόψη τις συστάσεις μου να κρατήσουν τις τιμές του πετρελαίου σε λογικά επίπεδα – κάτι που είναι πολύ σημαντικό για τον κόσμο”.

Οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου έρχονται λίγο πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ μαζί με τη Ρωσία στις 6 Δεκεμβρίου, με αρκετούς αναλυτές να εκτιμούν ότι ο Οργανισμός θα επιλέξει να μειώσει περαιτέρω την παραγωγή του μετά την κατρακύλα των τιμών τις τελευταίες εβδομάδες.

Capital.gr