Ανοδικά κινείται και πάλι η τιμή της βενζίνης, ακολουθώντας τις αυξήσεις στις διεθνείς τιμές, ενώ ανάλογη πορεία έχει και το πετρέλαιο κίνησης.

Οι τιμές σε βενζίνη και πετρέλαιο

Ειδικότερα, η μέση πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης στις 29/12/2022 ανερχόταν στα 1,833€/lt, ενώ πλέον έφτασε τα 1,918€/lt.

Αντίστοιχα, η τιμή του diesel κίνησης πριν από ένα μήνα είχε φτάσει 1,791€/lt και σήμερα βρίσκεται στα 1,821€/lt.

Αμόλυβδη: Οι περιοχές με τις υψηλότερες τιμές

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το MEGA το πρωί της Τρίτης (30/1), η υψηλότερη τιμή στην αμόλυβδη εντοπίζεται στα Δωδεκάνησα, όπου έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ ανά λίτρο.

Συγκεκριμένα, οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:

  • Δωδεκάνησα 2,059€/lt
  • Κεφαλονιά 1,986€/lt
  • Ευρυτανία 1,985€/lt
  • Λευκάδα 1,971€/lt
  • Ηράκλειο 1,966€/lt
  • Φωκίδα 1,963€/lt

«Εμείς δεν ευθυνόμεθα, θα έπρεπε μία μέρα να πάμε έξω από τα διυλιστήρια. Το πετρέλαιο θέρμανσης δεν δουλεύει. Έχει αγοράσει ο κόσμος. Τον Δεκέμβριο είχαμε πτωτικές τιμές στα καύσιμα, είδατε εσείς στα ράφια να πέσουν οι τιμές; Και λέει από 1η του μηνός άλλες αυξήσεις» ανέφερε στο κανάλι η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα.

Δεν έρχεται νέο Fuel Pass

Με τις τιμές στα επίπεδα αυτά, αναζωπυρώθηκαν τα σενάρια για χορήγηση και τρίτου fuel pass.

Ωστόσο, τη συζήτηση αυτή έσπευσε να κλείσει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης το πρωί της Δευτέρας (30/1).

«Αυτήν την στιγμή δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. Οι τιμές στα καύσιμα αυτή την στιγμή παραμένουν πολύ χαμηλότερες» επισημαίνοντας ότι η τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης είναι χαμηλότερη τώρα από όταν ξεκίνησε η διάθεσή του.